Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Історія незалежної України і української освіти за 33 роки незалежності. Коротко у віршах

неділя, 9 червня 2024 р.

ДЮПР – 2024

Ти твердо, впевнено завжди всі долаєш перешкоди, ти перед ворогом-Вогнем не схиляєшся ніколи. Йде через полум’я і дим, Рятувальник, мов крізь терна, йде і дарує нам життя, наче зерна, наче зерна!

Ще вчора ми захищали честь міста на районних військово-патріотичних іграх «Сокіл – «Джура», а сьогодні доводили, що ми недарма отримали це право. Попри втому, ми не залишаємо позицій, як і наші захисники, що без сну і відпочинку виборюють нам можливість здобути вміння боронити себе, свої родини і свою країну.

7 червня вперше за останні десять років в Яготині пройшли змагання ДЮПР "Джура – рятівник-пожежник". Все серйозно – штрафні бали стягувалися як з випускників академії ДСНС, умови – наближені до бойових: смуга перешкод, влучний ствольник, бойове розгортання, порятунок потопельника, орієнтування, медична справа, Відун, плакат, творчий виступ представлення команди. До складу суддівських колегій допустили представників закладів освіти та організацій, рої яких беруть участь у конкурсах і змаганнях відповідного етапу. Ними стали спеціалісти, що знають всі правила і критерії оформлення плакатів і творчих виступів, знавці з орієнтування і теоретичних знань. На етапі розгортання пожежного рукава суддями були працівники ДСНС.

Спочатку були представлення роїв


Потім відбувся конкурс тематичних плакатів на тему «ДСНС – Безпека на воді», захист яких мав укластися в 1 хвилину. На жаль, плагіат у нас ще цінується, і повторення захисту плакатів – оцінюється. Бо придумати щось своє, оригінальне можуть не всі, і почути й зрозуміти ексклюзив можуть не всі. А для того, щоб використати інформацію з інтернету, особливого таланту не потрібно. Втім, ми побачили оригінальні рекламні, інформаційно-навчальні витвори мистецтва, лаконічні, помітні зображення з коротким текстом, виконані, за правилами, на великому аркуші паперу, що сприймаються з великої відстані. (https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82 ). Спочатку казали: формат А1, потім – А2. Можливо, ми щось не так зрозуміли чи наплутали, адже питання проведення ігор стояло і змінювалося щотижня ще з жовтня 2023 року, а деталі уточнювалися в останні хвилини.


Якщо небезпека чатує від мін – нe зволікай, набирай 101!

Якщо ракети летять з небес – тобі допоможе ДСНС.

Шубовснув під кригу раптово – кінець допоможе Александрова.

Стихія – немов дикий кінь нестриножений, приборкать її рятівник лиш спроможний.










Бойове розгортання, кінець Александрова, переправа… Байдаківці приклали максимум вправності:






Зважаючи на ступінь завзяття,  з яким нас безперервно перевіряють на міцність і витривалість – ми міцні, мов скеля і, мов кіборги передової, здатні протистояти будь-якому ворогу. Нехай третє місце, нехай нищівна критика за відсутність танцю у творчому виступі, і погрози зняття балів за буцімто "невідповідність" формату плакату бодай на міліметр... Наш "Байдак" – це незламні діти, які йшли вперед, не здаючись, попри втому і стрес, попри нерозуміння і критику тих, хто далекий від ДСНС.

Є професія – Рятувальник, і почесна і небезпечна. Слава нині вам і довіку, Вогнеборці України!

Є професія – Рятувальник, що в життя стоїть на сторожі. Хай же успіх Вам завжди буде, Вогнеборці України!

Річний рейтинг фото- і відео-звітів прийшов до кінця. Вдалих і спокійних канікул усім нам!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob