Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

четвер, 15 лютого 2024 р.

День інтернаціональних військ України

Жодного століття без війни… Мабуть, людство так запрограмовано, що не здатне мирно співіснувати протягом довшого проміжку часу…. Ця сумна «традиція» породила рух, що був спрямований на вмиротворення войовничих сторін – воїни-інтернаціоналісти, миротворці, яким  доводилося брати участь у бойових діях на територіях інших держав для врегулювання конфліктних ситуацій. Найчастіше розв’язувачем таких конфліктів був срср, і тому серед воїнів-інтернаціоналістів було багато українців, без допомоги яких «друга армія світу» не могла обійтися.   

Сьогодні, 15 лютого, в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, на Алеї Слави відбулося покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям. 


Ветерани тієї війни і захисники України, представники організацій і звичайні мешканці громади вшанували пам'ять полеглих воїнів інтернаціональних військ хвилиною мовчання.


     Їх залишилося так мало… І вони пригнічені тим фактом, що на них історія не зупинилася, не зробила висновків… Важко дивитися на те, як суворі воїни-афганці, загартовані пеклом кабульських вітрів, роняють пекучі чоловічі сльози за безневинно загиблими в XXI столітті своїми синами і онуками. Загиблими від рук тих, хто колись стояв пліч-о-пліч перед дулами талібану; тих, хто називав себе «мишебратьями».


То ж, пам’ятатимемо, що ЖОДНА причинна не варта людських жертв! Жодна ідея не повинна базуватися на пролитій крові! Пам’ятатимемо – аби мир на Землі, нарешті, тривав довше, ніж століття!  

©Юлія_Большакова

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob