Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

четвер, 19 жовтня 2023 р.

Засідання №2 кабінету президента УС

17 жовтня 2023 року відбулося друге засідання команди президента учнівського самоврядування нашого ліцею. На засіданні кабінету міністрів ліцею розглядалося питання статутних правил здобувачів освіти Яготинського ліцею №3. Ліцеїсти заслухали складений статут і прийняли його у другому читанні з внесеними поправками.

Рішенням засідання №2 від 17 жовтня 2023 року кабінету міністрів учнівського самоврядування куреня ім. Романа Ратушного Яготинського ліцею №3 діючими правилами стають:

Права, свободи та обов’язки

Стаття 1. Усі учні школи є рівними у своїй гідності та правах.

Стаття 2. Особистість кожного, хто працює чи навчається в ліцеї, є недоторканною і ніщо не повинно загрожувати здоров’ю людини, обмежувати її права, ображати честь і гідність.

Стаття 3. Обрáзою честі й гідності кожного,  хто працює чи навчається в ліцеї, є будь-які дії чи слова, що принижують честь, гідність іншої людини.

Стаття 4. Кожен учень має право на вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей.

Стаття 5. Кожен учень має обов’язки перед суспільством та школою. А саме:

·  пройти курс навчання в школі;

·  подати документ, що пояснює його відсутність на уроках більше    10-и днів;

·  виконувати вимоги вчителів з поведінки на уроках;

·  дотримуватись норм та правил поведінки в школі.

Стаття 6. Учень має право, щоб урок закінчувався відразу після дзвінка на перерву.

Стаття 7. Учень має право на свободу думки та слова, на вільне вираження своїх поглядів та переконань (у межах розумного та пристойного).

Стаття 8. Кожен учень має право вільно збирати, зберігати, використовувати та поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб — на свій вибір. Ця інформація не повинна порушувати честь та гідність кожного, хто навчається чи працює в ліцеї.

Стаття 9. Кожен учень має право обирати профіль навчання, факультативи та додаткові заняття, мистецькі гуртки, студії — на свій вибір.

Стаття 10. Кожному гарантується знати свої права та обов’язки.

Стаття 11. Кожен ліцеїст зобов’язаний неухильно додержуватися статуту учнівського самоврядування ліцею.

Стаття 12. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

Стаття 13. Учні мають право брати участь в управлінні справами учнівського самоврядування школи, вільно обирати і бути обраними до органів учнівського самоврядування ліцею, подати свою пропозицію, вимогу Президентові учнівського самоврядування ліцею.

Стаття 14. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

Стаття 15. Кожному гарантується таємниця листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції.

Стаття 16. Кожен учень ліцею має право брати участь у будь-яких сферах шкільного життя, ініціювати будь-які форми цього життя.

Стаття 17. Ліцеїстам забороняється:

17.1. Палити тютюнові чи електронні цигарки, вживати алкоголь, використовувати нецензурні слова під час перебування в навчальному закладі та на його території.

17.2. Приходити до ліцею у неналежному вигляді.

17.3. Використовувати мобільний телефон на уроках задля розваги.

17.4. Зривання навчального процесу у цілому або одного уроку.

17.5. Пропускати навчальні заняття без поважних причин, запізнень.

17.6. Принижувати своїх товаришів, дорослих, учителів. Допускати дії, що розцінюються як булінг в класі та громаді ліцею. Даний пункт вважати таким, який стосується і вчителів.

17.7. Приносити в ліцей гострі, хімічні, наркотичні, отруйні та вибухонебезпечні предмети/речовини.

17.8. Псувати майно класу і ліцею.

17.9. Влаштовувати конфлікти, що тягнуть за собою фізичне насилля.

17.10. Красти чи привласнювати собі чужі речі чи грошові суми.

Стаття 18. Незнання законів ліцею НЕ звільняє ліцеїстів від відповідальності.

У разі недотримання цих правил, ліцеїста-порушника буде притягнуто до адміністративної відповідальності чи до громадських робіт з благоустрою території ліцею (в залежності від категорії вчиненого правопорушення):

Відповідальність за порушення

1)   Порушення пункту 17.1. статті 17 – кримінальне впровадження, адміністративні стягнення і громадські роботи; (Закон №1978 "Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну" від 16 грудня 2021 року)

2)   Порушення пункту 17.2. статті 17 – видача «спецформи» (халат, кофтина чи светр, що знайдеться в підсобці у педагога-організатора);

3)   Порушення пункту 17.3. статті 17 – телефон викладається на парту, а порушник викликається до дошки;

4)   Порушення пункту 17.5. статті 17 – Виклик батьків до відповідального за навчально-виховний процес для написання пояснень і складання заліків з пропущеного матеріалу;

5)   Порушення пункту 17.7. статті 17 – тягне за собою кримінальну відповідальність;

6)   Порушення пунктів 17.8.–17.9.–17.10. статті 17 – відшкодування збитків власним коштом і кримінальна відповідальність;

7)   Порушення пункту 17.6. статті 17 – скликання комісії із розв’язування конфліктів (група медіації чи адміністрація ліцею) для вирішення спірних питань.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob