Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

вівторок, 14 березня 2023 р.

День українського добровольця – наші бойові метелики!

Поговоримо про прекрасне і про нагальне: 14 березня у світі проводиться День знань про метеликів, на цей же день в Україні припадає День українського добровольця. "Що між ними спільного", - спитаєте Ви. А спільне, дійсно, у дечому є:
Метелики – ці вразливі, невагомі і прекрасні створіння у багатьох культурах є символами безсмертя душі і її відродження. У християнстві стадії розвитку метелика уособлюють життя, смерть і воскресіння. Адже до того, як стати метеликом, вони проходять кілька суттєвих метаморфоз: гусінь, лялечка і нарешті метелик... 

Наша армія пройшла всі стадії таких метаморфоз: від ослабленої і знекровленої «лялечки» в промосковських руках – до професійної, могутньої, найкращої армії світу. І немаловагому роль у цьому перетворенні зіграли добровольчі загони, що з’явилися саме тоді, коли у країни в них була кричуща потреба.

Сьогодні 14 березня 2023 року в Україні вшосте відзначають День українського добровольця. Цього дня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

Офіційно свято на честь українських добровольців було установлено 17 січня 2017 року "Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України".

За даними Українського інституту національної пам'яті, у боях 2014–2015 років російсько-української війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур. (ДЖЕРЕЛО)

"Щорічно 14 березня Україна відзначає доволі молоде свято – День українського добровольця. 
Для Вас, НАЙДОРОЖЧІ, наша листівочка. 
P.S. Зроблено з любов'ю 😘
Учні 5-Б класу🇺🇦 та їх класний керівник Лугіна Т. В.:

А ще нашому ліцеї пройшли години спілкування «Добровольцями не народжуються, ними становляться», і метелики нам аж ніяк не заважали. Метелик на дитячій руці, одязі, у волоссі – є символом надії і впевненості в мужності наших захисників, які 2014 року «народилися» не воїнами, а стали «бойовими метеликами» визволення і незламності. 

Іноді, усім нам варто влаштовувати собі День метелика навіть у такі серйозні свята, дозволити собі думати лише про позитивне, адже сáме за спокій в дитячих очах і пішли на фронт перші українські добровольці з барикад Майдану, за саме життя, яке ми виборюємо у Еволюції.

А якщо я дарма згадала про метеликів у цей великий день національного свята, якщо вони недоречні в стінах освітніх закладів і мене потрібно гнати з роботи в три шиї, як пропонує фейсбук-спільнота, - ваше бажання для мене теж має стати законом?  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob