Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

середа, 22 лютого 2023 р.

Калейдоскоп української мови

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. #Міжнародний_день_рідної_мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Однак початок цьому святу дали трагічні події. 21 лютого 1952 року в Бангладеш (Східний Пакистан) влада жорстоко придушила мітингувальників, які протестували проти заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської мови.


З 1971 року, після проголошення незалежності Бангладеш, цей день відзначають у країні як день мучеників, які загинули за рідну мову. За пропозицією цієї країни ЮНЕСКО проголосило
21 лютого Міжнародним днем рідної мови.

 
В яготинському ліцеї №3 він розпочався з калейдоскопу стіннівок, присвячених Міжнародному дню рідної мови:









У бібліотеці Довгорук О. О. облаштувала тематичну виставку української книги:
У 5-Д класі пройшла година спілкування присвячена Дню рідної мови "Мова – це віконце, через які людина бачить світ... ":

У 11-В класі пройшов виховний захід " Юні мовознавці":
У 7-А класі відбулася година спілкування «Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови...»:



5-Б клас провів виховну годину «Мова – це кров, що оббігає тіло нації. Виточи кров – умре нація.»:


Відбувся конкурс читців віршів про мову. Лунали поезії, які надихають берегти мову, вивчати її, любити, шанувати. Серед здобувачів освіти 3-4 класів відзначили читацькі здібності Мухи Дар'ї, Швець Злати, Сухенко Евеліни. В категорії 5-7-х класів – Жукова Дар'я, Бусло Зоряна, Левченко Кіра.     ВІТАЄМО НАШИХ ВИХОВАНЦІВ! ПИШАЄМОСЯ ЇХНІМИ ДОСЯГНЕННЯМИ!





Нагороди учасникам вручала Чесніша Л. О.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob