Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Авторські вірші - Вільні читають українське

пʼятницю, 4 листопада 2022 р.

Будь помітним на дорозі у темну пору доби!

Зазвичай в усіх дорожньо-транспортних пригодах винними вважають тих, хто в момент аварії був за кермом. Однак є чимало випадків, коли водій автомобіля фізично не встигає відреагувати. Тим більше, коли річ йде про пішоходів чи велосипедистів, які у темний час доби не мають на собі світловідбивачів і їх просто не видно на дорозі. 

Кількість постраждалих від ДТП можна було б зменшити в рази, якби кожен пішохід або ж велосипедист дбав про те, щоб бути помітним на дорозі. Особливо зараз, коли українські міста потерпають від вимушених відключень світла через рашистську агресію.


Пішохода в темному одязі, за поганих погодних умов, водій помічає на відстані 30-40 м. Якщо ж на дорозі ожеледиця, уникнути аварії практично неможливо. І лише за наявності світловідбивачів водій побачить людину на дорозі за 150 м при ближньому світлі фар і за 400 м при дальньому світлі фар.


Як кажуть експерти, світловідбивачі зменшують у 6 разів ризик аварії за участю пішохода. Пішоходи, які мають на одязі світловідбиваючі елементи, на 85% знижують шанс потрапити в аварію. Адже водії помічають пішоходів раніше і зреагувати можуть швидше.


Якщо ви – батьки, а ваша дитина ходить до школи рано-вранці, коли ще темно, а повертається з секцій пізно ввечері, то вам, насамперед, слід потурбуватися про її безпеку на дорозі!


Спробуємо з’ясувати, які види світловідбивачів існують. Отож:


  •  Підвіски закріплюйте на пасок, ґудзики (краще, коли їх кілька).
  •  Значки можна чіпляти у будь-якому місці на верхньому одязі.
  •  Нарукавні пов’язки та браслети можна одягати не лише на руки, а й на нижню частину штанів і шапку. Крім цього, краще їх чіпляти з обох боків.
  •  Брелоки прикріплюють до сумочок, які несуть у правій руці, ідучи назустріч автомобільному потоку. Рюкзак, відповідно, за спиною.
  •  Світловідбиваючі нашивки та наліпки роблять зимовий одяг не лише теплим та зручним, але й безпечним.
Пам’ятайте, світловідбивачів багато не буває: чим їх більше, тим краще. Навіщо так багато? Тому що аварійно-небезпечними ділянками є перехрестя, а двостороннє розміщення світловідбивача зробить пішохода помітним для водіїв, які рухаються в обидві сторони. ДЖЕРЕЛО


Саме заради попередження аварійних ситуацій на дорозі у темну пору доби наші лідери учнівського самоврядування створили перший соціальний рекламний ролик про безпеку дорожнього руху.


Нас зобовʼязали працювати систематично над пропагандою безпечного дорожнього руху, тому чекайте на наші наступні репортажі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob