Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Авторські вірші - Вільні читають українське

понеділок, 3 жовтня 2022 р.

Бабин Яр – місце пам’яті

29–30 вересня вшановуємо 81-ші роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру.
Жукова В. В., Кривошлик Л. І., Батрак С. М., Гелевера О. В., Калініна Л. М.,   Чепіль В. П., Лисенко О. Є., Скринник Т. Г., Заїка Т. В., Моцак О. С. провели інформаційні уроки до Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру.


Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, “саботажники”, порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова.


Масовий розстріл євреїв у Бабиному Яру стала символом “Голокосту від куль” і нацистської політики масового знищення людей.


Масові розстріли в Бабиному Яру розпочалися відразу після вступу нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і відбувалися чи не щоденно до завершення окупації міста.

Ліцейна бібліотека розповідає: 



Найтрагічнішими стали 29–30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв – мешканців Києва. В німецьких донесеннях цю операцію назвали “гросакцією” (“велика акція”, від нім. Großaktion). Формальним приводом до неї стала радянська диверсія зі знищення Хрещатика 24 вересня.


Нацистська операція в Бабиному Яру 29–30 вересня стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. 


Більшість населених пунктів України мають свої більші чи менші “бабині яри” – місця нацистських розстрілів євреїв та інших жертв. У порівнянні із поточною ситуацією – нічого не змінилося, хіба що нацисти тепер називаються «рашистами», а місця масових розстрілів носять ймення Буча, Ірпінь, Ізюм…


Лунає дико. Втім, ми повинні памʼятати як минулу, так і сучасну історію свого народу, адже писалася й пишеться вона кривавими літерами. Тримаймося! Віримо в ЗСУ! І памʼятаймо! Все буде Україна!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob