Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Авторські вірші - Вільні читають українське

понеділок, 18 листопада 2019 р.

Інтелектуальна гра для школи "Морський бій" на тему "Правила дорожнього руху"

І знову, всім привіт! Колись натрапила в журналі на ідею з інтелектуальною грою "Морський бій". Взяла на озброєння і маю досить багато наробок. Ця інтелектуальна гра в "Морський бій" надзвичайно подобається як мені, так і моїм учням. Її особливість у тому,
що робиться вона дуже швидко, її можна використовувати у будь-яких ситуаціях: як просто гру, так і як підсумковий урок по якійсь темі. 

А тепер ще й у роботі педагога-організатора це може згодитися. Часто під час проведення квестів (особливо на паралель, коли учнів, які не задіяні в команді, потрібно чимось зайняти) виникають ситуації, коли глядачі в залі просто нудяться від бездіяльності, очікуючи, коли ж їхні команди завершать змагання. Інколи ведучий намагається зайняти дітей опитуваннями, які часто перетворюються на єралаш.

Так от - інтелектуальна гра "Морський бій" - і призвана для того, аби впорядкувати той хаос у більш-менш структурований процес. 

Правила надзвичайно прості: Гру можна виводити як на екран, так і просто малювати на дошці чи ватмані.

1. Вчитель малює поле (5х5 клітинок найоптимальніше) і розставляє "кораблі" (однопалубні). Скільки вчитель захоче - стільки кораблів і буде. 

2. Для заоохочення на полі розміщуються і кілька "пляшок". 

3. Учні "стріляють" (А5, Б2...). Якщо команда "попадає" в "корабель" - їй зараховується 5 балів автоматично. І попутно задається питання (воно розробляється для кожної клітинки безпосередньо вчителем напередодні), правильна відповідь на яке дарує команді ще "5" балів. 

4. Якщо команда "стріляє" і не попадає у "корабель" - то додаткові бали не зараховуються, але ставиться запитання, правильна відповідь на яке приносить команді "5" балів.

5. "Пляшки" ціняться більше - за "підібрану" "пляшку" команді автоматично зараховується "10" балів і задається більш складніше питання, тому що воно оцінюється в 40 балів. Звісно, у випадку правильної відповіді на нього. 

6. Якщо відповідь неправильна, або її немає - бали не надаються, а хід автоматично переходить до іншої команди.

7. Як тільки команда зробила "постріл", вчитель позначає його на полі, говорить "влучив-не влучив", і задає питання. З цього моменту команді дається 1 хвилина на роздуми. Під час цієї хвилини учні "стріляючої" команди можуть висловлювати припущення вголос. По завершенні часу - повинна пролунати остаточна відповідь. Якщо її немає - право відповіді надається наступній команді. Якщо й та не відповіла - слідуючій. 

8. Під час "хвилини" всі команди обдумують відповідь. Але "не працюючі" команди думають мовчки, аби не "подарувати" правильну відповідь суперникам.

Загалом, Ви можете придумати власні правила. Але я користуюся саме цими. Тоді учні точно знають, хто відповідає зараз, а кому треба зачекати. Тоді й шуму менше. А азарт - зашкалює! 

Отже, інтелектуальна гра "Морський бій" на тему "Правила дорожнього руху":


Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob