Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

пʼятниця, 19 січня 2024 р.

Еко-челендж «Зроби годівничку – врятуй пташину»

З настанням холодів пернаті мешканці нашого міста туляться поближче до ліцею, оскільки пам'ятають, що наближається еко-челендж «Зроби годівничку – врятуй пташину» (в рамках обласного освітнього соціально-екологічного проекту «Екологічний кластер «EcoWorldKids»).

Зима – дуже важкий час для пернатих. Через холод їм потрібно ще більше енергії, яку вони можуть отримати лише з їжі. Але їжу часто ховає сніг та лід, плодів на деревах майже не залишається. За короткий світловий день пташкам важко знайти необхідну кількість корму. Саме тому так важливо підгодовувати пташок взимку. Комунальний заклад Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» з 29 січня по 04 лютого 2024 року ініціює проведення обласного еко-челенджу «Зроби годівничку – врятуй пташину» (в рамках обласного освітнього соціально-екологічного проекту «Екологічний кластер «EcoWorldKids»).

Мета еко-челенджу: виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи і практичних дій з охорони та збереження орнітофауни, розвитку гуманного ставлення до птахів, мотивації до їх охорони.

Учасники: педагоги, вихованці гуртків закладів освіти Київщини та їхні родини.

Види контенту:

фотоматеріали;

відеоролик;

майстер-клас;

Правила участі в еко-челенджі та як розмістити контент:

Виготовити годівничку з екоматеріалів власними руками.

Розмістити її на подвір’ї, парку, в лісі тощо.

Весь процес супроводжувати фото- відеозйомкою, відповідно до обраного контенту. Матеріали мають засвідчувати процес виготовлення годівнички та процес розміщення її у природному середовищі.

Розмістити допис на сторінці соціальної мережі свого закладу освіти або на власній сторінці Facebook, зазначити необхідну інформацію та використати хештег:

#ЗробиГодівничкуВрятуйПташину

#Еко_Lогічно2024

Назва допису

Ім’я, прізвище дитини, вік

Назва закладу (гурток)

ФОТО чи ВІДЕО

Зареєструватися у Google-формі за посиланням https://forms.gle/oMCeB84C1RwG7igo9

Найактивніші учасники отримають сертифікати.

Той, хто любить і цінує природу, повинен постійно дбати про її збагачення, вміти зберігати і розумно використовувати її скарби!

І ми маємо перших учасників:

Ми зробили годівнички для горобчика й синички.

Корму також принесли, щоб голодні не були.

От пташки як налетіли, мабуть, дуже зголодніли.

Все склювали і наїлись та на кущиках розсілись.

З радості защебетали — так «спасибі» нам сказали.

Годівнички від учнів 3-Б класу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob