Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

понеділок, 6 листопада 2023 р.

Алгоритм Marche – особливості першої медичної допомоги під час війни

Можна сказати – реальним бойовим досвідом з надання первинної медичної допомоги з використанням алгоритму Marche поділився сьогодні з учнями 9-х класів у минулому випускник нашого ліцею, студент університету, рятівник мешканця нашого міста, а зараз – воїн-захисник на фронті.

На практичному занятті з надання першої медичної допомоги за алгоритмом Marche ліцеїсти розглянули і попрактикувалися у тому:

1.     Правила огляду постраждалого: як перевірити, чи людина при свідомості, і як почати первинний огляд;

2.     Як зупинити кровотечу: прямий тиск на рану, тампонада та гемостатики;

3.     Як накладати джгут-турнікет;

4.     Як зупинити немасівні кровотечі: бандаж та тиснуча пов'язка;

5.     Як транспортувати пораненого із зони ураження і до транспортного засобу.



















Щиро дякуємо за проведений майстер-клас! Повертайся до нас з Перемогою, козаче!

Весь світ знає, що в Україні йде війна. Ми щиро вдячні всім, хто допомагає нам у ці нелегкі дні! Але війна – річ страшна і збиткова, і тому допомога потрібна завжди. Моєму колишньому учневі, який захищає нас в самому пеклі, потрібна термінова допомога!  Він студент, у своєму юному віці встиг врятувати від смерті місцевого мешканця, витягнувши його з трясовини, зараз знаходиться на фронті на "нулі". Його бригада потребує автівку і дрони.

Тому прошу допомоги у своїх підписників і друзів мого блогу: якщо Ви маєте змогу, долучайтеся до збору коштів! Будь-яка сума на Моно-Банку https://send.monobank.ua/jar/6vr7VTHaV8 або на карту Приват-24 -- 5375411209993158 нашого волонтерського осередку допоможе хлопцям наближати перемогу України!

За все буде звіт.

Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob