Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Зламані колоски життя 1933 року

Щороку в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Цьогоріч Україна відзначає 90-і роковини Голодомору 25 листопада. Удруге вшанування пам’яті жертв голодомору відбувається під час повномасштабної війни.

Експерти радять не уникати теми Голодомору в розмовах із дітьми. Це частина нашої історії, якою б емоційно важкою вона не була. Але варто правильно розставити акценти в таких бесідах, аби діти не зневірилися, а навпаки – підсилили свою надію і віру в перемогу над ворогом. (ДЖЕРЕЛО)

Сьогодні у нашому ліцеї  проходили уроки спілкування про події тих часів:




У бібліотеці оформлена тематична виставка та проведені години пам'яті: «Стежини скорботи: Голодомор в Україні» спільно з працівником районної бібліотеки Товстенко Ларисою Іванівною. Учні 5-В та 9-Б класів переглянувши документальний кінофільм і прослухавши розповіді бібліотекарів, дізналися більше про голодну мученицьку смерть людей  на території України та, зокрема, Яготинщини у 1992-1933 роках:


Біля інсталяції «Пам’ятаємо!» учням розповідали про ініціатора геноциду українців – кривавого йосипа сталіна, про наслідки його нелюдського наказу, про закон чорних дощок, про сучасний геноцид та розкрадання й знищення українського зерна рашистськими варварами ХХІ століття:









Учнівське Самоврядування нашого ліцею, а саме Клименко Микола, Шулла Єлизавета та Кобець Тимофій провели мітинг-реквієм 90-ї річниці Голодомору 1932-1933 рр.:

Запалені свічки 11-Б класу тріпотіли маленькими вогниками скорботи, вшановуючи пам’ять зламаних колосків життя далекого 1933 року…:


Відходять у небуття очевидці того страхіття, але народна пам‘ять про жахливий злочин не вгасає, болем пронизуючи свідомість поколінь.

Пам'ятати про Голодомор в першу чергу потрібно не мертвим. Це потрібно живим. Бо злочинець робить все, щоб уникнути відповідальності. Таємниця та мовчання є першою лінією оборони злочинця. У наших силах зруйнувати всі лінії оборони лютого ворога, зробивши явними факти його злочинів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob