Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Шум - Великодня гаївка

середа, 22 лютого 2023 р.

Історія Майдану очима очевидця

Побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року беркутівцями неочікувано для чинної влади переросло в масове повстання українців. Батьки, матері, брати, сестри, друзі вийшли захистити своїх дітей, виступити за свою незалежність, за свій європейський вибір, за право вільно висловлювати власну думку і право не бути зневаженим у власній країні.


22 січня 2014 року на Майдані пролилася перша кров вірменина Сергія Нігояна та білоруса Михайла Жизневського. Також цього дня обірвалося життя ще одного активіста Євромайдану – 50-річного львів'янина Юрія Вербицького. Напередодні просто з палати Олександрівської лікарні, куди чоловік потрапив через поранення, його викрали невідомі. У гаражі неподалік села Гнідин на Київщині – катували. Тіло Вербицького знайшли 22 січня в лісі поблизу Києва. (ДЖЕРЕЛО)


Загалом під час Революції Гідності було вбито спецназівцями більше ста людей. Тепер щорічно 20 лютого ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні, яка першою віддала свої життя за свободу і незалежність України.


"Це нагадування про високу ціну нашої свободи та про цінності, за які ми воюємо. Тоді, на зламі 2013-2014, українці зробили свій цивілізаційний вибір. Прямо з Майдану тисячі добровольців одразу пішли на фронт. З 24 лютого 2022 року цей фронт розтягнувся більш ніж на 3000 км. Але нас це не налякало. Ми продовжуємо боротьбу. І ми переможемо." - головнокомандувач ЗСУ Залужний.


20 лютого 2023 року ми мали унікальну можливість послухати спогади учасника тих буремних подій – яготинського історика Миколи Федоровича Дремлюги:




Учні 8-Г та 8-В класів почули багато нового та з цікавістю слухали промовця. Щиро дякуємо організаторам зустрічі – працівникам Яготинської центральної районної бібліотеки за можливість доторкнутися до української історії та збагатити свої знання реальними історичними подіями!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob