Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Авторські вірші - Вільні читають українське

пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

Чорні дошки голодомору. Інсталяція.

Останньої суботи листопада ми вшановували пам᾽ять загиблих співвітчизників замордованих в часи Голодомору 1932-1933 років, влаштованому злочинною комуністичною владою.
Страшно навіть уявити, на що здатен людський мозок, коли хоче підкорити свого ближнього чи знищити собі подібного за «зухвалість» чинити спротив. «Підступні» українці не бажали миритися з насильством виродків і відвертих садистів, тому ті вигадали страшні нелюдські закони, аби мати «правомірний» привід затягнути зашморг на шиї непокірного волелюбного народу.


Бібліотека підготувала тематичну виставку та підготувала інформаційні матеріали, в яких діти шукали інформацію.


Вихованці художнього гуртка намалювали малюнки.



Сьогодні учні нашої школи розпочали покладання колосків до тематичної інсталяції Голодомору, щоб «допомогти» селам Яготинського району «виконати план із хлібозаготівлі» і не потрапити на «чорну дошку».




Старші класи вшановували пам᾽ять загиблих у ті роки, виготовляли символічні «чорні дошки», які колись дозволили катам вбити сотні тисяч наших співвітчизників.



Біля інсталяції сьогодні людно. Діти дивляться, читають, мовчать. Вчителі і класоводи вже розповіли їм про сумнозвісні «чорні дошки», тепер кожен із них стоїть біля «порожньої хати» і намагається це осмислити.



«Чорні дошки» яготинського району складаються у скорботний ансамбль, вкотре нагадуючи – свободу так легко втратити…



То ж БОРІМОСЯ за неї, пори все! Нас намагалися зламати, та ми не зламалися. Нас хотіли залякати, але ми не з лякливих. Ми більше не дозволимо вішати на свою хату чорну дошку! ЖОДНУ!  


Слава Україні! 




ЧИТАТИ НА САЙТІ ШКОЛИ ==>>

ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ==>>

Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob