Матеріали на блозі БЕЗКОШТОВНІ! Якщо Вам вони сподобалися чи стали у нагоді - ВІДДЯЧТЕ, будь ласка, натиснувши на будь-який банер на цьому блозі! Цим Ви мені дуже допоможете, це і буде Ваша ПОДЯКА за мою роботу! Дякую Вам, що Ви користуєтесь моїми матеріалами!

Авторські вірші - Вільні читають українське

пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

"Так, я люблю Україну" - до Дня гідності та свободи України

 
Це вже давно відомо всім, проте, ми нагадаємо ще раз: 21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи. Це свято приурочене двом революціям, які відбулися в Україні на початку XXI століття й залишили визначальний і незабутній слід в історії України, встановлено на честь двох знаменних і доленосних подій, які відбулися в країні – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.


Свято започаткував у 2014 році п’ятий президент України Петро Порошенко указом "Про День гідності і свободи".


Пам’ятну дату запровадили з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження й донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, які мали місце в Україні на початку XXI століття.


Українці вшановують патріотизм і мужність своїх співвітчизників, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору. (ДЖЕРЕЛО)


Цьогоріч в нашій школі, в жорстких умовах карантину, все ж відбудуться заходи, приурочені до шостої річниці Дня гідності та свободи.


Період проведення відзначення Дня гідності та свободи з 21 листопада до 9 грудня. Класні керівники і класоводи, озброєні матеріалами до проведення тематичних уроків, які розміщені ТУТ, у рубриці «На допомогу вчителю». , планують провести тематичні бесіди, уроки, заняття з елементами тренінгу, організувати перегляди документальних фільмів, та участь учнів в он-лайн конференціях спільно з Інформаційно-творчим агентством "ЮН-ПРЕС" та «Global Dignity».


 

 Лідери учнівського самоврядування традиційно вже приєднуються до відзначення Дня гідності та свободи зі спільнотою «Global Dignity Day». Ми зареєструвалися і незабаром отримали листа. 


Отже, відзавтра, 21 листопада, ми стартуємо Всесвітній День Гідності в Україні.


Нагадуємо, що #Всесвітній_День_Гідності_та_Свободи відбудеться у символічний проміжок з 21 листопада – Свята гідності та свободи України – до 9 грудня – Дня боротьби з корупцією за сприяння проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні ВзаємоДія», всесвітнього руху Amnesty International, у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Офісом освітнього омбудсмена України й Уповноваженим Президента України з прав дитини.


У отриманому листі містяться посилання на всі матеріали, які знадобляться для підготовки та проведення заходу:


- презентація про структуру проведення заходу, його місію і мету, яка містить також активні покликання на всі матеріали, згадані під час вебінару http://bit.ly/pptgdignityukraine2020,

- посібник для волонтерської курації http://bit.ly/howtogdignityukraine2020,

- путівник Усесвітнім Днем Гідності 2020 – спеціальний «робочий зшиток» для учасниць і учасників http://bit.ly/bookgdignityukraine2020,

- плакат з принципами Гідності http://bit.ly/postergdignityukraine2020,

- переклад тексту відео про Наввара https://bit.ly/3kJI5M5,

- офіційна сторінка Global Dignity Day в Україні https://www.facebook.com/gdignityukraine


- підсумкова форма, яку потрібно заповнити до 23:59 10 грудня 2020 року (якщо навчальний заклад хоче повідомити про те, як минув його День Гідності та отримати сертифікати), розміщена за покликанням 

http://bit.ly/fbgdignityukraine2020.


А розпочали ми свою роботу створенням колективного відео-проєкту «#Так_я_люблю_Україну!». 



Спільно з інспектором з ювенальної превенції 

Яготинського відділення поліції Ткачук А. В.

 було проведено просвітницько-профілактичний захід «Великі права маленької дитини» і

 створено однойменний відео-проєкт.



Слідкуйте за нашими проєктами на сторінках 

нашого сайту протягом наступних 2,5 тижнів з

 21 листопада по 9 грудня. Гідність живе у 

вчинках. Будемо чинити гідно разом!



  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Vseosvita

Курси, вебінари, олімпіади. Портал «Всеосвіта».

#OneDrive Як завантажувати файли на цьому сайті

Дізнайся про своє майбутнє

Freelance gob